Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varar bara en stund

har tänt många ljus
vill lysa upp mitt mörker
ljusen brinner ut




Bunden vers (Haiku) av Gunilla Karlsson
Läst 417 gånger
Publicerad 2006-11-24 22:19



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Hrm... denna är litet dubbelbottnad, beroende på
Hur man väljer att läsa denna.

*Man kan läsa det som att man tänder många ljus,
för att de slocknar.
*Eller så kan man läsa det som att man tänt många
ljus, men de slocknar.

Gillar tvetydigheten i denna dikt, för det blir två
helt skilda känslor som smakas av. Båda känslorna
framhäver styrkan och den känslomässiga innebörden..

*hoppas att han inte lämnar märket av att ha
sönderanalyserat dikten, för det var Inte hans
mening* (och vem säger att jag ens snuddar vid rätt
tolkning, för varje tolkning är individuell)
2006-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Karlsson
Gunilla Karlsson