Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min stolta rustning

Nu kan jag säga vad jag tycker
Nu kan jag berätta hur vacker du är
Jag sökte en gång ditt hjärta
Och ville erbjuda dig mitt
Men jag har undrat och tänkt
om jag en endaste gång
var beredd att ge bort mitt hjärta
och vada mig ut
på vatten jag ej bottnar i
Hursomhelst är det väl nu för sent

Jag trodde jag lärt mig vid det här laget
Då det känns likadant varje gång
Så länge man inte får något tillbaka
kan man överösa henne med sköna ord
Men så fort hon svarar med kärlek
Blir jag helt stum.
Då styr jag rakt in i reven
Och strandar medvetet
Men det känns ändå lika konstigt
Dagen då hon inte längre finns här

Jag glömmer aldrig de gångerna jag blir lämnad
Och det känns som jag räddat hennes liv
Känslan av att vara otillräcklig
Känner jag alltför väl
Men kärleken är en ljuvlig fiende
Som slår till då och då
och ännu är jag obesegrad
Men jag hoppas och tror att dagen kommer
Då han besegrar mig skoningslöst

De flesta gångerna har jag själv lockat
kärleken till strid
Och sedan besegrat honom,
bara för att få bekräftat att min rustning
är stark och mina vapen känslolösa
Fast ibland undrar jag om man
Inte nästa gång han anfaller skulle slänga
Rustning och vapen åt sidan
Och blotta sin själ
Och ge honom chansen till
Ett dödande hugg……




Övriga genrer av glidrens
Läst 688 gånger
Publicerad 2004-12-21 15:26



Bookmark and Share


    Emma_med_t
..det här tyckte jag om.. delvis för att en del av det finns inom mig.. men också för att jag har träffat människor som lever just för den här filosofin.. jag hoppas att de och även du en dag tar av sig sin rustning.. Jag har mina törnar kring hjärtat som försvar, men de kan lätt förvandlas till bomull.. Det räcker gott.. Man kan inte leva till fullo utan kärlek.. Tack för personlig och BRA läsning!/E
2005-07-22

  camilla2
och säger en del om kärlekens krångliga vägar
2005-02-01
  > Nästa text
< Föregående

glidrens