Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

daldimma






drickbäckar

och vad

höljes i tjocka

vita bolster mellan åsarna


- och vad vet åringarna nu
om vinterdräktens vrede


gubben spår och rynkar

pannan över ullen

invid norra klättens fot


- jo hon lär nog bekomma
det andas jag och dem




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 212 gånger
Publicerad 2006-12-06 06:42



Bookmark and Share


  Per Rydberg
Jag tycker om diktens långsamma tempo. I det flödet blir alla dina ord viktiga, värda att skärskåda och att njuta av! Och njutbara är de, som vore de plockade direkt utanför knuten: 'drickbäckar', 'höljes', 'vinterdräkters vrede', bland många talande ord. men som mest vilsam blir helheten när jag kommr till de två slutraderna:
'- jo hon lär nog bekomma
det andas jag och dem'
En riktig morgondikt i all sin vackra beskrivning!!!
2006-12-06
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga