Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vardag för nån


dra hem






lasta 33 ton stål till värmland
vanta ihop långbalkarna
med rostig kätting
staka runt göten
till abl i arvika

häng ut din vimpel bak
och röda akterlampan

kasta dina trasiga handskar
i nån gammal ströhög och
spotta snusen efter

ploga sen hemöver
snart är det mörkt

värm din dosa med kött och potatis
det mättar och lenar bättre än
alla mina omskrivningar av

decembers regn

lägg dig på behörigt avstånd
bakom norgebilens stänkskydd
han och torkarna går hela vägen

tänk inte så jävligt
åk bara dit du ska

åtminstone till väse för en piss
krana av i karlstad i forshaga och
deje sen kan du väl ta en tidig kväll

jag ringer dig och språkas
bara just för att -innan natten
höra så vi lever och om morgondan

lås dörrana om dig
lägg dig och sov

då kör du tomt och klart på bil och flak
dra hem ekipaget på gårn bakom såghus
arbetsveckan tar slut och blir välförtjänt helg









Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 207 gånger
Publicerad 2006-12-06 15:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga