Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så lätt raseras inte tro.


Vindslitet regnfärgat hus

en del fönster har blåst ut
och husfasaden är vindsliten
en gång var ytterväggarna
målade i glänsande klargult
nu finns det bara gula
fragment kvar av färgen
plankvirket är ljusgrått
och har sköljts av
regnskurar många gånger
huset lutar det svarta plåttaket
är lite vint och kan läcka
in på en del ställen
men även om det är slitet
och ser en aning fallfärdigt ut
har stugan aldrig kollapsat
av de starka stormarna

även om stenarna i grunden
flyttat på sig ibland
och dörrens gångjärn
låst sig och blivit rostigt

men inuti ett av rummen finns
fortfarande stearinljus bevarade




Fri vers av Elin E
Läst 304 gånger
Publicerad 2005-01-01 14:44



Bookmark and Share


  kath
väntade mig nästan en fortsättning...som om jag just stigit in i en roman..fint skrivet.
2005-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Elin E