Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oberoende av tecknade kartgränser mellan Härjedalen och
Dovrefjell på norska sidan, lever två små poulationer myskoxar.
Du kan läsa mer om dem på www.myskoxe.se



gränsöverskred






mular och tystsagda blink
testarna istyngda sträva strip
klövarnas klack i moränen
det här är ingen sagoskogssaga

hulda gränslösa vildmark

myskoxarna är få
och ensliga djur

det rullar en snöstorm över dovrefjells ljung
natten knyter violetta remsor
ur haven i väster
nystar nare i nackarna

rogen är en märklig
och sällansedd sjö

inlandsisen tuktade klippblocken
inte till någons väl bekomme
utan till torrakors döda terräng
ett stygglands topografi vars labyrinter

nynnar brottstycken ur mig




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 422 gånger
Publicerad 2006-12-13 20:53



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Gillar särskilt:
- titeln
- rad 1-5
- vers fyra
- näst sista versen
- den underbara sista raden!

Ska jag önska något så är det att "myskoxarna är få och ensliga djur" ordleks litet mer. Ser sådana möjligheter där, som i mina ögon skulle kunna göra dikten komplett. Nu sticker de raderna ut för mycket, som litet tråkiga och enkla i det annars mycket imponerande ordväveriet.

Ta till dig eller inte, själv tar jag till mig din dikt.
2006-12-19

  reagan
Denna melodi gillade jag. Får en vemodig känsla av den. Som en gammal vacker folkvisa på något sätt. Sällansedda sjöar.. mmm.. det väcker något!
2006-12-19

  Per Rydberg
Jag går nynnande vidare efter läsningen av denna innovativa berättelse, där du skapar 'poesifilm'! Orden "strip", "hulda", "sällansedd", "tuktade", ja snart har jag väl skrivit vart och vartannat ord - min läsnjutning blir stor av en text där du presenterar betydande språkskaparkraft!!
2006-12-17

  sputnik sweetheart
dina ord skapar stämning, rytm och skarpa bilder.
2006-12-14
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga