Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Permafrost

Kan en människa mäta
hur djupt hjärtats kyla når?

I blodets förut så varma rymslen
segar nu roströda iskristaller
sig fram som vore det sirap

Det knarrar och knakar
vid de få tillfällen
då jag orkar röra mig

Här förmår eld eller sol intet

Denna stark kyla kräver en
annan frusen någon för att tina

Kräver kylan i en annas hand
för att värmen skall komma åter

----------------------------------

©2005 Roger

Skrivkursövning:

Skriv om kyla fast med ensamhet som känsla




Fri vers av Roger VIP
Läst 422 gånger
Publicerad 2005-01-19 12:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP