Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens hypnos

Det är kallt och mörkt runt omkring
Men hos mig är en eld tänd
Jag ser det hoppfulla ljuset
Och känner den brännande lågan
Värmen sprider sig i mig,
Jag glömmer bort världen runt omkring
Allt jag ser är den vackra men ack
Så farliga eld som brinner framför mig
Några nattfjärilar närmar sig,
De fladdrar farligt nära lågan.
Plötsligt flyger någon för nära,
Den faller död ner till marken.
Glädjen och fjärilarna försvinner för en stund
Jag känner vrede mot denna starka farliga värme
Efter en stund börjar allt om igen
Jag sitter åter fast i eldens hypnos.




Fri vers av Päse
Läst 494 gånger
Publicerad 2005-01-27 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Päse
Päse