Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en sjuk text :)


i apoteksträdgården






i mitten står det gamla vårdträdet med kotiga ryggskott
vid dess stukade fot står guckuskorna
och ser ut som om de undrar om ork e nån idé


där i skuggan luktar det lite svamp och beska droppar
men ute i solen prunkar det av kulörter
som rödahundkex, clemastmatis och tuberkulosa


utslagen nässelfeber sprider sig koleriskt för svindeln
och uppe på nästäppan där vajar
starrögonen skelande i grå och gröna nyanser


ur högkostnadsrabatten har elakartade och ogräsliga
penningblad harklat sig iväg till
blomstersängarna med scharlakansröda bältrosor


blåklockorna och violettans blyga blånader de skäms
men bara en smula bakom nävan
migräna huvudknoppar gör ont när de brister




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 663 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2007-02-07 19:22



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
"guckuskorna
undrar om ork e nån idé"

kul så det slår!!



här nåt annat krystat;




vilket är fiskrikets mest betydande grossist i viltfågel?
klart som spadet -

AB Orre
2009-01-04

  Arv
Snyggt, Vilket inteligent ordvideri, genialt.
2008-02-17

  stronza
Man får hålla med de andra. vad annars? Detta var genialt så man blir avundsjuk!
2007-03-17

  Antropofagen
kan bara hålla med undervegetationen... gerbra, helt enkelt.
2007-02-14

  Vind
Underbart ordvrideri. Mäster Povel skulle ha tagit av sig kepsen (och jag med om jag haft nån\').
2007-02-13

  "Silver" VIP
Vad är originellt om inte detta?
Mästerligt.
Bokmärker.
2007-02-08

  Lillasyster F
Språkligt lekfull dikt.
Fyndig på alla sätt och vis.
Du kan dina blommor och åkommor.
Bokmärker, som så många andra före mig.
2007-02-08

  Per Rydberg
Visst sörru! Så \"illa\" det kan bli, va!! Du ger det sjuka en härlig poetisk inramning!
2007-02-08

  Måna N. Berger
Här passar det väl att säga \"sjukt bra!\" Den gamla naturläketesen att lika botar lika faller mig i tankarna. Och visst gör det ont när huvudknoppar brister! :)
Skriv ett recept åt mig!
2007-02-07

  reagan
ja! underbar och jättefin! Jag tycker om dina naturbeskrivnigar, kan verkligen känna skogens dofter när jag läser dom. Här leker du så vackert med orden! Roligt tema med naturens egna sjukdomar
2007-02-07

  Sanningsägaren VIP
Inget konstruktivt att säga.
Bara helt enkelt
Underbar!
*bokmärker*
2007-02-07
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga