Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pisthud


mina tårar sover oftast
men ibland vaknar
saltvattnet till liv
och ger sig av
för att åka slalom
mellan skäggstubben
och pormaskarna

föråkare denna gång
var krokodiltåren som
säkert tog sig ned innan
den dunstade bort
på hakspetsen

nästa åkare var glädjen
den tog sats och gjorde
ett imponerande åk
på den fuktiga huden
missade några portar
men pustade ändå nöjt
när den föll på den
nystrukna skjortkragen

sist ut var sorgen
den mest rutinerade
av alla åkarna
full fart nedför
den branta glatta pisten
och klart bästa tiden

krokodiltåren och glädjen
applåderade åt bragden

men segerfesten uteblev
för sorgen åker än idag

någonstans
i vår tid
i vår värld




Fri vers av Spoon-Janne
Läst 823 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-02-09 23:18



Bookmark and Share


  Ilona _L
Så blöt och sann!
Jättefint skrivet!
2008-11-18

  Carlita
maaaaaaaagiska ord! underbart berättat
2007-07-02

  Cris
Men... wow! jag pistfantast..
gillar... slalomtårar.. som fyller
mig med trevliga små bilder
och en uns komik
tills allvaret slår till
och hela dikten växer..
*bokmärke*
2007-03-26

    carimba
den här missade jag igår.. kul och samtidigt tänkvärd. Det var första versens sista del som band mig och fick mig att läsa vidare
2007-02-10

  Jessica Ebbesson
Härlig beskrivning av tårars flöde..både glädje, sorg och krokodil :-)
2007-02-10

  Maud Li
Kan inte låta bli att le åt dina tårar :)
2007-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Spoon-Janne
Spoon-Janne