Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk på ett tal, lägg till hundra åsnor och dividera med ett dragspel, dra ifrån fyra nyss grillade korvar samt ett blåställ av kamelhår, om du får kvar vad som hittills ansetts omöjligt så måste det vara den rätta kemiska lösningen, sade aldrig sherlock


Kritikens själva essens får ibland sitt svar här



käre sixten, det var int igår
jo tack för påhälsningen,
jag håller upp dörren för dig
när dina klackar klickar i entrén...

oj så du blev lurad igen,
låter som en sångtext av lisa ekdahl...
joo, sanslös är mitt andra namn,
det klingar så vackert jämte klockorna

här målar konstnären upp ett landskap
i folieform, härdat av kritikens symbolism
tändernas botulism och tre feta lismare
som hellre tar ett klackjärn än äter havre

det sägs ibland att en bör hålla
tand för tunga om ler och långhalm bor ihop
men det är rent förtal, sixten
ingenting kunde vara mera myt

de späda skotten hördes inte smälla högt
i venedigs salar eller radions kanaler
numera gäller att ratta in mp3
om en inte vill sitta på sämsta parkettgolv




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 522 gånger
Publicerad 2007-02-24 23:26



Bookmark and Share


  asplausibelt
Ja, då får du leva med blåsorna, vännen, man kan inte ta hänsyn till allt vad alla inte tål, det säger min mamma som är bambatant.
2007-02-25

  lodjuret/seglare VIP
nja,
varför göra inför speciellt osorterad publik,
vad jag annars gör mest hela dagarna
för mina närmaste?

dessutom är jag allergiker,
får blåsor i händerna av andras applåder,
samt tycker det känns så kallt
i alltför stora lokaler,
det är väl snålblåsten...

men tack iallafall för omtanken,
skall allvarligt fundra på saken,
kanske i badet att gummiankan
kan råda mig i detta spörsmål
medan jag ännu en gång
låter mina stämband gnissla
ikapp med vattenkranarna,
sjungandes
\'Ekorrn satt i granen\'
till melodien
\'Ack värmeland du sköna\'¨
och vice versa

tycker mig kunna höra dig
tacka på förhand
för min möjliga framtida insats
2007-02-24

  asplausibelt
\"Så då är jag Sixten, då. Visst, det kan jag leva med. De är röda, förresten, mina klackar. Fullkomligt opraktiska på snömoddig kullersten. Att de inte ska kunna ploga ordentligt här i Göteborg.\" Och med de orden bugar hon sig med mössan i hand, lurad ännu en gång. Du har aldrig funderat på att tävla i improvesi? /Sandra
2007-02-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP