Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland så vill jag be om förlåtelse för det jag gjort.


Skäl

Ett träd, ett unikt träd
Skulpturerat under årtionden.

I regn och rusk,
i sol och grönska,
i snö och vinter.

Hem för tusentals varelser,
alla lika unika som trädet självt.
Dessa blad skänker grönska
och mogna frukter åt skogens invånare.
Denna stora hemvist,
denna stora varelse.

Varför jag högg ned det?
Jag hade mina skäl.




Fri vers av Ninfa
Läst 316 gånger
Publicerad 2007-02-26 17:09



Bookmark and Share


  Eline.P
Tycker om den här texten. Faran i att kapa något levande som varat i evigheter är att det också förblir borta i evigheter - människor eller träd som försvinner växer aldrig igen.
2007-02-27

  Freeman
Din dikt berör till tårar...både för att den är vacker och för att den träffar en öm punkt iallafall i mig...tack!
2007-02-27

  Madjori
Ja du, ibland kan man undra över varför man gör vissa saker som att hugga ner ett stort träd, kort tid att få ner det men flera årtionden tar det för att få det lika stort... Jag har också haft mina skäl till att ta bort träd...
Bra skrivet som ger funderingar!
2007-02-26

    haiku-hare
ja, den är värd att läsas. Den är underbar.
2007-02-26

  Albert
hugaligen
jag säger som förra kommentatorn
det finns skäl
2007-02-26

  joss
man har sina skäl till allt man gör, mer eller mindre.
2007-02-26

  Madicken1978
Jätte fin text, annorlunda men jätte fin.
2007-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Ninfa
Ninfa