Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Får man skoja med parnassens märkliga befolkning?


Fem \"Litterimlickar\"

På en bar i Paris satt Per Gynt
bra på lyran och spelade synt!
I en stormönstrad påse
bar han med sig Mor Åse
som han slagit ihjäl, helt försynt.

I dockhemmet satt stackars Nora
och lipa\' och snyfta\' och snora\'
\"Det är bara patrask
som kallar mig fnask!
Mina vänner får kalla mig ....!

Prins Hamlet satt i Helsingör
och tyckte Ofelia var skör.
Sa: ur led är väl tiden
när jag, för att få i den
måste säga: \"Förlåt att jag stör!\"

Konung Richard sa: Det är nog bäst
att jag byter mitt land mot en häst
det finns inte en slida
som tror jag kan rida
Så nu far jag min väg, i protest!

Legendernas don Corleone
var Siciliens verklige fåne!
Låg med grisar och svin
och med Mona Sahlin
som tack för en bit Toblerone.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 677 gånger
Publicerad 2007-03-11 09:11

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
hamletposten var uppskattad läsning :)
2007-03-13

    Bodil Sandberg
Hehehehe....stort tack för förnöjelsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2007-03-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP