Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag glömde min älskades hjärta på isen, nu har den frusna sjön väckts åter av solen




...önskar jag vore den
som gläntar på din dörr
som hade jag på känn
det är en port från förr

som gnisslar o gnyr i hjärtats vrå
som lockar och drar i min själ
jag som fått så svårt att nå
den som fryser så o kanske ihjäl

min trädgård växer igen här
jag har glömt vattna mina blomster
kanske du kan väcka mig när
jag försjunker i hågkomster...




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 319 gånger
Publicerad 2007-03-14 22:27



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Vakna...
...solen är här!
Orden dansar likt ljuset som den sprider!
En nostalgitripp som smälter allt och får vattnet att forsa fritt i vårflodens dån.
Dörrar öppnas och stängs men har man \"rosnyckeln\"
kan man komma och gå som man vill - genom alla sorters trädgårdar...
Här verkar inget vara igenväxt bara lite förseglat...
Jag blir varm av dina rader.
Kramiz & 5
2007-03-15

    Bodil Sandberg
Vilken suverän titel för det första...sen får jag känslor av \"förr\"...ja på nåt vis...tid som varit...ser bilder framför mig...just när poeten gläntar på dörren - känns lite som kanske ...30-tal...typ....ser trädgården...ser hur en man visar med handen mot gräsmattan...hur han böjer sig ner mot en ung kvinna för att kyssa hennes läppar...hur hans hatt sitter lite på sned...nåja det är som jag känner...tack
2007-03-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP