Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter en eftermiddag och kväll kikandes på tv, fick mig helt enkelt att vilja spy ut min galla över nutidens märkliga mänskliga värderingar....


En flytande yta

Man bör mingla och vimla
Ha rätta stuket på baskern
Rakade hålor och svålar
Årskort på gymmet

Melodifestival hurra
Nybakade stjärnskott
för senare medverkan i ”Så ska det låta”

Robinson VIP, BB, Club..någonting
Himla många kändisar som känner varann

Silicon och Botox
Minimera lite här
Maximera en bit upp
Självklarheter liksom att frisera sig

Göra allt för att få synas
för att få ge fingret till den som synliggör dem

Skämt i rutan
Alla handlar om fyra ting
Snippa, tutte, stake, ring
Lättsåld humor
Osar skämt

Allting serveras läskigt förutsägbart
Många orkar inte tänka längre
än midsommarsill och gasolgrill

Hur fixar de att leva så ytligt och självförnedrande
Det känns sorgligt, tomt och skrämmande

Hoppfull insikt fyller mig dock
Trösterik vetskap blir till ett glädjetjut
Om att alla leenden är inte botoxerade
Inte heller allas skallar upptagna av
billig humor och Gör om Mig Mig Mig!!!
Gör om min villa, gör om min hund

Ännu finns de som tänker själva
Som bejakar livet. Lever bortom ytligheten.
Deltar i världen och betraktar livet med ett
rofyllt leende av lugn och frid.

Det är Ni som kommer att avundas av ytskiktet.




Övriga genrer av Plausibella
Läst 439 gånger
Publicerad 2005-02-18 22:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kan bara hålla med Madisane. Speciellt gillar "Många orkar inte tänka längre
än midsommarsill och gasolgrill"

Man bugar :)
2005-02-28

  madinsane
..och välformulerat, minsann :)
2005-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Plausibella