Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pannkaksgrädderskans lön


En kvinna i Västerås
tyckte hos hennes make
det allt borde förstås
köksförnyelse viktig sak é

hon tyckte det såg trist ut
men ensam om sin åsikt
blev intet köksrust beslut
det fick vara sig alldeles likt

så kommer vi till saken
hon skulle grädda pannkakor
till barnen, sig och maken
men hon var fasligt trött vår mor

tog laggen fram satte spisen på
la margarin att smälta uti laggen
såg en granne utanför helt apropå
som hjälpte henne härom dagen

hon hade lånat en slant
för att uppsöka vård akut
denna snälla lilla tant
ville på skulden göra slut

hon rusade till grannen genast ut
glömde vad som stod på spisen
mött hon blev av brandvarnartjut
när hon sen kom in igen

i hennes gamla kök var eld och lågor
brandkåren kom med faslig fart
släckte elden efter bästa förmågor
köket var nu rysligt svart...




...och till saken hör
hon blev mycket nöjd
med sitt nya kök...







Fri vers av Maria Malm
Läst 324 gånger
Publicerad 2007-03-27 05:30



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Oh kära någon!
Är det självupplevt?
Tur att det i så fall bara var köket som behövde bytas...

För övrigt en lustigt berättad historia, med roliga rim!
2007-03-28

    sunnanvind
Det här var en historia för sig det!*LER* Tack för att du delade med dig!
2007-03-28

  Eline.P
En hiskelig historia! Det sägs att något gott kommer ur allt så småningom. Stämmer väl ganska bra här.
2007-03-27

    Bodil Sandberg
Vilken frejdig visa!!!! men det blev pannkaka av alltihop!!!Hehehe
2007-03-27

  Ronny Berk
men... om försäkringen inte gäller... kan rubriceras som \"vållande till annans rök...
2007-03-27

  Ulf Popeno
Nu är köket som taget ifrå Sköna hem o fräcka ting
ty ho hade ju en fet hemförsäkring

[Scha läeses som om vi va frå linschöeping]
2007-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm