Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DB3 213 Underkastelse







Jag skall inte alls skämmas
samt dra mig undan förtreten
att existera inför en överhet
vilken kräver sin tribut

Vilken kräver
vad jag inte förmår

Att underkasta mig
andra lagar
än mina egna

En waltz les adieux
tillrar ut ur flygeln
likt tårarna längs med kinden

Så som tangenternas klanger
piskar mitt hjärta att brista och blöda
så brister och blöder jaget
inför tvånget att böja sig

Så fast röet böjer sig
för vinden
vägrar jaget
agera strå och stängel

Istället skall jaget blomma
föda fram det ljus
vilket i mötet med morgonens sol
skall skina stark mot himlen





Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 215 gånger
Publicerad 2007-05-04 21:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP