Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Telegram för en förlorad mänsklighet

Djävulen på min högra axel, en vacker liten tös i vit serk och gloria på min vänsta. Ond eller god, omoralisk eller moralisk, Total dekadans eller ett fromt leverne, konservativ eller vänstervriden, svart eller vit. Varför begränsa sig till den ena sidan eller andra, vem säger att man inte kan skifta färg som en kameleont!

Låt dina inre konflikter styra genom impulsivt handlande, kappvänderi i någras ögon, total frihet i mina. Att förtrycka sina mörka sidor är att begränsa dig själv. Nej Nej! Låt alla dina sidor spegla ditt handlande, vem kan egentligen döma dig för det förutom du själv. Och varför i hela världen skulle man döma eller fördöma sig själv, idiotiskt om jag får säga min mening.

Utgå inte från någon annans handlingsnormer, utgå från dig själv! Det du gör är alltid rätt, det är alla andra som har fel. Och för allt i världen, lev i nuet! Sluta oroa dig och lev för stunden! Det som har inträffat hör till det förgångna, och det som ännu inte har inträffat, varför oroa sig om det idag? Ta det som det kommer, förväntningar eller förhoppningar om morgondagen kommer begränsa din handlingskraft idag. Sikta mot stjärnorna, det enda som kan kan hindra dig att nå ditt mål är dina inre psykologiska spärrar, tankemönstret vi alla skolas att följa. Bryt dig fri från mönstret och utnyttja din fulla potential!

Försök inte att förändra dig för att passa in i samhällets och marknadens normer, det är en omöjlig uppgift då hela systemet bygger på att individen är otillräcklig. Man ska se ut som en fotomodell, annars har man inget mänskligt värde, man ska bära de rätta kläderna och accessoarerna, annars är man bakom flötet. Vem är det egentligen som köper vem när du desperat försöker köpa dig lycklig?

Fråga dig själv, är det en sådan värld du vill leva i?
Civilkurage min vän! Sätt ner foten och gå emot strömmen!
Älska dig själv för den du är, du är perfekt från födseln, lyssna inte på vad dem säger åt dig, deras enda mål är att hålla dig i schakt.

Våga ifrågasätta! Var en tänkande varelse!




Övriga genrer av Friherren
Läst 241 gånger
Publicerad 2007-05-06 13:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Friherren
Friherren