Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livsmedlen är inte alltid billigare om det är främlingar som äger affären eller står som expediter bakom disken, men ibland är bemötandet trevligt välkomnande, vilket känns som en glömd raritet i andra mer välkända butiker


Vi och dem










...jag tror inte det är någon vidare mening
med att säga om det är
inlänningar eller utlänningar
som är de värsta syndarna
när det gäller att förgripa sig på barn,
kvinnor och... män...

jag tror vi är lika goda kålsupare
oavsett landstillhörighet...

för du räknar väl inte finnar, norrbaggar,
danskar o islänningar till \'utlänningar\'...?

jag tycker det är bättre att se till människan,
att tala om människor,
snarare än att dela upp oss i vi och dem,
oavsett kön eller var vi kommer ifrån...

om en ser på folk som människor,
och ser i ens eget inre först,
hur är jag,
hur reagerar jag,
hur behandlar jag andra,
vilka fördomar har jag...

då är jag nog mer på rätt väg
att komma tillrätta med saker och ting,
än att dela upp folk i \'vi och dem\'...




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 542 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-18 12:53



Bookmark and Share


  Bubamara - Maria Zakrisson
klokt. mycket klokt.
2007-05-18

  Bissen
Du sätter spiken mitt i huvudet.
2007-05-18

  Carola Jeryd
Ja, genom sig själv känner man ju andra...
Kramiz
2007-05-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP