Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett enda val



Om vi hade ett enda val

innan vatten stiger

innan skratt dör

innan ljuset släcks

innan gator töms

innan tystnad tjuter

trycket faller

innan barnen bränns

innan solen vissnar

innan larm tystnar

kugghjul bryts

Om vi hade ett enda val

innan isen brister

Ett enda val

innan slutet

Tårar av likvatten
sköljer asfalten ren
från skrattande barn.
från betong och neon
från karuseller
och spunnet socker

Om vi hade ett enda val

innan rösten brast

innan tak föll in

innan eld spreds

innan säd dog

innan sår sprack

gråten tog slut

innan linan bröts

dem sista skriken

innan steriliteten

Ett enda val

innan slutet

Lågor från likbrasor
bränner luften ren
från ärliga svar
från öppnade gränser
fån grön klorofyll
nyfallen snö



Här är ditt slut!




Övriga genrer av Glahns
Läst 350 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-24 01:59



Bookmark and Share


  Patrik Valler
En liten potentiell rättelse \"bränner lufter ren\" skulle kanske vara \"bränner luften ren\".
Bortsett från det är dikten en fullträff och går inte att ges någon konstruktiv kritik på då det inte finns något som behöver förbättras (enligt min mening).
2007-07-05

  Therés
Det här var så bra... att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva för att förklara mig.
Jag blev sorgsen, nyfiken på slutet, och rädd mm.
Bokmärkt!
2007-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Glahns
Glahns