Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vackraste...

De stod samlade på ängen
sommarblomstren
och diskuterade vem
som var den vackraste
midsommarblomman

förstår ni väl att det är vi
sade midsommarblomstren
det förstår man ju av namnet
någon annan är otänkbar

nej, nej, det är naturligtvis vi
skrek hundkexen upprört
det är vi som ger ängen
en härligt somrig atmosfär

er \"atmosfär\" försvinner fort
tyckte smörblommorna
oss kan människorna torka
njuta lite \"sommar\" året om

ni har bägge fel, sade
prästkragarna vist, vi är så viktiga
människorna frågar oss om kärlek
..älskar..älskar inte..

vad är det för strunt ropade
lupinerna från dikeskanten
vi är stora färgrika, praktfulla
och vi har allt ni inte har



...men ingen såg den försynta
lilla förgätmigejen som stod
en bit bort, trots att den fått
sin färg från självaste himmelen ...

...ingen såg heller tisteln
med sin skönhet
då man skydde det
vassa, otäcka som också fanns...




Fri vers av Maria Malm
Läst 544 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-06-10 18:59



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Jättefin text om blommorna på ängen med sin skönhet som fått sin färg direkt från Guds pensel.....Välskriven.....
2008-10-03

  Lilla My* VIP
Den minsta lillla obetydligaste blomman kan ändock vara den som skänker mest glädje**
Verkligen vacker dikt med en annan andemening än just \"bara blommor\"...
2008-04-15

  Catrin
Så underbart berättat om allas vår olikhet och strid om vem som är bäst och syns mest ... \"bokmärker\"
2007-06-12

  Rosmarin
Jättefin text! Går att läsa symboliskt också, om hur vi männsikor ser på varann och människovärde.

...Men jag ser både tisteln och förgätmigejen, och njuter av dom!
2007-06-11

    Bodil Sandberg
Ja alla blommor är vackra...var och en på sitt vis...en Livets skapelse...och ingen är mindre värd ...en mycket mycket vacker dikt!!!
2007-06-11

  KonstigaKatter
Instämmer med andra - kan jämföras med oss...
En blomma är vacker... och varje blomma är vackrast
2007-06-11

  Jack_iX
Om att skönhet finns på så många platser o hos så olika blomster i dessa ord !

Uppskattar läsa ... den gör en både eftertänksam o glad !

Midsommarblomster alla i dikten för dessa ord !
2007-06-10

    ej medlem längre
Nya rubriken harmonierar verkligen med texten!
Bra!
2007-06-10

    Maria Malm
Ändrade rubriken..
2007-06-10

    ej medlem längre
Andra kommentaren kommer här! När jag såg rubriken tänkte jag inte ens läsa...men herredu...en sån underbar text! Och visst kan man dra paraleller med oss människor...skönheten finns inte alltid där man tror...
2007-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm