Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
drömepos. transkriberad dröm.


Dröm: Havsvik

Lars Havsvik var

mitt andra jag 

en och samma varelse,

   Havsvik och jag

ihop 

med samma tjej,

   Havsvik och jag

men vetenskapsmännen

och utredarna 

tog henne

   ifrån oss

visade upp dokument

som sa

att jag inte alls

   hette Havsvik

men vi hjärntvättade utredarna

en

efter en

ansatte den yngste först

"godard, bergman, truffaut"

rabblade regissörer

tills det att utredarna stod

   i vårt våld

och vi slogo dem jämte deras söner

och hela deras folk

en

efter en

och vi intogo alla deras städer

och gåvo

hela den manliga

befolkningen till spillo

så ock kvinnor och barn

vi läto ingen slippa undan

Nu var jag åter Havsvik

för all tid




Fri vers av Nils Nyberg
Läst 527 gånger
Publicerad 2007-06-11 16:46



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
jag tycker om det här

låter som en mardröm
2007-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Nils Nyberg
Nils Nyberg