Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storebror hör dig!

 


 

Nu gäller det för vanligt folk

att inte vara njugga

för nu ska överheten

ganska godtyckligt få bugga

de människor som möjligen

kan misstänkas för brott

och oskyldiga buggade

får dela den schavott

som borde reserverats

för det veritabla buset.

Nu pressar Storebror sitt

feta öra emot huset.

Så går det till i landet när

"reformerna" syns dugga.

Snart får kanhända var och en

av oss en statlig skugga

som kollar att vi går i takt

och lyder alla lagar.

Totalitariatet nalkas sakta.

Jag beklagar.





Fri vers av © anakreon VIP
Läst 491 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-12 07:29

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ja det var mig ett ilsket tisdagsfniss...och helt klart på rim-liga grunder!!!!
2007-06-12
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP