Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...vem sa man måste vänta till midsommarafton?




Sommarlycka

 

 

Trulig satt han på sitt skär,

ensam hungrig liten gubbe,

tills han gjorde sig besvär

ta potatis, sill och nubbe.


"Linneduk och tända ljus

tvenne nystrukna servetter

sprider trevnad i vårt hus,

det är sånt hon värdesätter!"


Muttrar gubben, plockar fram

spetsglasen av blykristall.

"Hon vill aldrig ha nån dram

men får glas, iallafall!"


Dilldoft från potatiskoket

sprider sig i lilla stugan.

"Allt är klart, jag häller upp!

En till mej och en till frugan.


Tur att hon är kvar i stan!

Jag får två!

Skål, ta mig fan!"




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 632 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-17 14:08

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  aftermath
ensam gubbe fick två att smaka
härlig liten sak att läsa
smaka
dofta
finemang!
2007-06-18

    Maria Malm
Ha..en sån rackare och tar hennes också! Varför vänta till midsommar, så sant..
2007-06-17
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP