Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
på fjälltur


Dimman

Var gång jag sätter ner
min ryggsäck,
är det en ny plats
att utgå ifrån.

Undersöker terrängen
i olika riktningar
med alla sinnen,
känner efter.

Passar bilden i mig
in i landskapet
eller stretar tanken
emot färdriktningen?

Mellan fjällbjörkarna
skymtar Vita Renen,
strax drar dimman in,
omsluter mig.

Sol och glädje förbyts
i mörker och rädsla,
i karghet och oro,
skalan förminskas.

Min inre kompass
snurrar, irrar
vågar jag lita till
mig själv?

Ett tidsfönster öppnas
det gamla, som varit
möter det nya, framtiden
i ett skrik av ångest;

- Stick och brinn!
studsar i dimdropparna
absorberas

För de är där ute
de som vill mig ont
kommer allt närmare
utan att synas.

Paralyserad och fjättrad
vid kråkris och odon
stryps jag sakta
i fukten

Som ett trollspö svingats
upplöses det våta grå
de gula fjällbjörkarna
värjer sig

Sikten går från 0-100
på två sekunder
bröstkorgen häver sig
jag andas igen

Perspektivet förvrids
var det jag som gick
in i dimman eller
tvärtom




Fri vers av peoesson
Läst 479 gånger
Publicerad 2007-07-29 19:13



Bookmark and Share


  Bubamara - Maria Zakrisson
eller dimman som gick in i mej

jag gillar första stycket. att ge sej iväg sådär, det är bra.
får alltid känslan av ett stort stort vardagsrum där tankarna bara rinner utmed nejderna. men alltid med ett sorts tvivel emellanåt.
som dimman. och sen häver sej bröstkorgen igen.

bra text.
2007-08-01
  > Nästa text
< Föregående

peoesson
peoesson