Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är du ensam? Förstår ingen? Jag skrev denna för att du skulle förstå. Jag vet hur det känns. Jag har varet där. Säg aldrig att jag inte förstår... Jag kommer ju alltid finnas där inom dig. Jag är ju hoppet inom dig...


Du inser att du lever

När allt känns jobbigt
När allt känns svårt
Det är då du ser upp på himlen och säger
Jag önskar jag inte var här
Att gå runt och deppa tjänar inget till
Vad hjälper det
Inget alls om du ska vara sann mot sig själv

Men tiden går
Och deppa är det ända du kan
Du vill inte vara här
Du vill vara någon annan stans
Du säger till alla dina vänner att du ska försvinna från denna jorden
Du har bestämt dig

När du väl håller i kniven
När du står på bron och kollar ner på bilarna
När du står på stolen med repet runt halsen
Det är då du tvekar
Det är då du frågar dig själv
Är det värt det
Är det värt en sekunds dödsskräck för att få befrielse från lidandet
Är det värt att dö och aldrig mer komma tillbaka
Är det värt att förlora alla nära och kära
Är jag värd att leva kvar och såra alla i min närhet
Är det någon som kommer att sakna mig
Är det någon som kommer fälla tårar för mig
Är det någon som älskar mig
Är detta slutet

Du höjer kniven
Du ställer dig på brokanten
Du gör dig redo att hoppa från stolen
Du frågar dig själv
Varför älskar ingen mig
Varför hatar alla mig
Varför är det ingen som ser mig
Varför bryr sig ingen
Varför lever jag
Varför ska jag leva allt jag gör är bara fel
Varför kan jag inte vara normal
Varför är ingen här för att stoppa mig

Du är rädd
Du gråter
Du är arg
Du hatar
Du älskar
Du skriker
Du skrattar

Du lägger ner kniven
Du sätter dig på brokanten
Du tar bort repet

Du inser att Du lever




Övriga genrer av ilyj
Läst 325 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-02 20:21



Bookmark and Share


  Agnes
*jisses*.... snacka om energi!!!!
2007-08-02

  Bjarne Nordbö
Här sprudlar du bruden. Livsbejakande avslut som ger hopp. Snyggt.
2007-08-02
  > Nästa text
< Föregående

ilyj
ilyj