Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten geting på verandan

 

 

Jag satt på altanen och gonade mej

med ett gyllene glas amerikansk Chardonnay

när en geting kom surrande, törstig och glad

helt inriktad på att nu ta sig ett bad

i det smakfulla vin som just då gav mitt liv

en smakfullt och högst avundsvärt perspektiv.

 

 

Jag varnade krypet, men utan effekt

det störtdök i vinglaset, snabbt och direkt

och tog sig i solvärmen en redig slurk.

Jag tyckte mig ana en rap från den skurk

som nu gjorde anspråk på min alkohol.

Det är faktiskt mer än en människa tål.

 

 

Som alla förstår var jag nu i en kris,

här finns ju ej heller nån insektspolis

som kollar det hela och snabbt kan begripa

att nu är det verkligen dags att ingripa!

Men ödet far tidvis rätt vill på den älv

som gör att en del problem löser sig själv.

 

 

Ty getingar tillhör de epikuréer

som tidivis tycks missbruka sina trakéer!

Så efter en stund det bevingade svinet

fick för djup kontakt med det lockande vinet.

Så nu må zoologerna tycka och tro

om den sorg som kan drabba ett getingbo.

 

 

I nödfall blott lyd Kajsa Warg: "Mot kadaver

som drunknar i vin får man ta vad man haver!"

Jag fjärmade liket med hjälp av en gaffel

och räddade därmed min flytande taffel!

 

Men se mig nu, läsare, ej som tragöd!

Den rackaren fick ju en underbar död!





Fri vers av © anakreon VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-07 16:34

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
*S* helt underbar!
2007-08-10

    Issand.
rolig!! =)
2007-08-08

  charlotte hedendahl
Härlig välflytande poesi! Getingen dog säkert helnöjd! :D
2007-08-08

    Bodil Sandberg
Du är härlig du!!!!!!
2007-08-08

  Lejonhjärtas poesi
Underbart rim och härlig poesi med sting, applåder!
2007-08-08

  stella
Verkligen! Han slapp nog rigor mortis? :)
2007-08-07

  Gunnel André VIP
Nämen Oh, Ack och Ve - ett sånt öde!
Lik kräftorna dog den levande!
2007-08-07

  aftermath
härliga rader!!
rytm och sång..
mycket bra.
2007-08-07

  ospray
Ja han kan skatta sig lycklig den uslingen...
det är kul med en skön rytm i det hela...



(själv är jag allergisk...inte mot vin som tur är....
men mot getingstick !!! )

så applåden är ju given !!!
2007-08-07

  Daniel_78 VIP
yiipiikay :) sköngung
2007-08-07

  * Ammi *
ha ha, vilken underbar text, roande ...
2007-08-07
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP