Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det kan inte vara rätt att sjuka och fattigpensionärer skall drabbas negativt i en ekonomi som går så bra som Sveriges!


En bannstråle från Gargantua

 

Gargantua satt på Rosenbads tak

och kliade sig ogenerat där bak:

 

"Jag väntar på Fredrik se'n tidiga natten

över honom ämnar jag låta mitt vatten.

Hans orättvisa är monumental

han vill permanenta den jämmerdal

som upplevs av många gamla och sjuka.

som redan idag tvingas förödmjuka

 sig för att få del av vårt dagliga bröd.

 

Mitt i vårt överflöd finns det en nöd

som tycks vara okänd för den Allians

som jag hoppas och tror har försuttit sin chans

 att leda vårt land efter kommande val. 

Ja måtte han se upp mot min piedestal

 och inse att allt är på väg att slå slint

när strålen slår ner på hans halvrunda flint!

 

 Själv gör jag en konst åt vårt lands miljonärer 

och manar er sjukliga och pensionärer

 att slåss  mot cynism och orättfärdighet.

Slut leden! Bekämpa den auktoritet

 som ger åt de rika och tar från de svaga

nu räcker det inte att lida och klaga.

Där är barrikaden, kliv upp och agera!

Först då kan vi mannamån dekapitera!" 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 437 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-14 14:33

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ja låt oss agera..och frejdigt urinera på alla dessa som svekfullt orera - enormt bra poetat och synnerligen snyggrimmat!!!!
2007-08-14

  Bengt VIP
Hahaha, jättebra och med ett tämligen tydligt innehåll! :-)
2007-08-14
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP