Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Irmeline och månskuggan

 

 

Jag har en spricka i mitt berg

som varje månklar natt

förändrar sig till form och färg

och liknar mest en katt.

 

Och fast jag vet att jag har fel

jag lockar titt som tätt

på den effekt av skuggors spel

som ingen annan sett.

 

I skuggors lek döljs mången form

av skepnader och djur

en känsla som blir helt enorm

i länge känd natur.

 

Men bävar du för skrymt och troll

så se blott åt ett annat håll

 

Irmeline

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 529 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2007-08-15 11:14

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  hero40
Redaktionens val!
2007-12-02

  Madjori
På ett leksamt sätt har du verkligen lyckats få dessa rader på pränt. Mycket imponerande och ger dig en stående ovation.
2007-08-16

    Jee Dee
Imponerande bra.
2007-08-16

  Carlita
vilken underbar dikt, som en saga som uppläses en mörk vinterkväll med mkt ved i den öppna spisen.. fint
2007-08-16

  Bodil Sandberg
Helt underbar poesi...fantasi ..och magi!!!Applåder!!!
2007-08-15

  Ronny Berk
skuggleker du med orden... naturlyrik med inslag av mystik... rimrik...
2007-08-15

  Daniel_78 VIP
detta läser jag mer än gärna
bra flöde, men mycket vackra bilder
blir glad av välkomponerade sagor
2007-08-15

  aftermath
denna gillar jag skarpt!
vackert som attans
du får 5 Irmelina !
2007-08-15

  Maria Zena Viklund
vacker!
2007-08-15
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP