Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

R.I.P.

 

 


En domprost sade till mig:

"Min vän, om du är vis

så skall du inte räkna med

ett annat Paradis

än det som du kan skapa

dig här i detta liv.

Men gör du det på rätt sätt

så öppnas det arkiv

som leder till det vissa

brukar kalla evigt liv,

vår sinnebild av lycka

i himmelskt kollektiv.

Han utsågs se'n till biskop

och har nu lämnat livet.

Nu finns han nog på hedersplats

i paradisarkivet

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-15 12:04

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  marie-anne
vackert skrivet. kram från marie-anne
2007-08-20

  Maria Zena Viklund
helt fantastisk både i ord o handling! applåd o bokmärkes!
2007-08-16

  aftermath
det var synnerligen klok biskop!
2007-08-15

    Bodil Sandberg
Jojo..så är det nog..han sitter väl där uppe på ett litet vitt moln och ser ner på oss som strosar kring i sensommarens råkyla - galant poetat!!!!
2007-08-15

  drakbruden VIP
Åh vilka vackra ord!
2007-08-15

    *Zenobia*
Avdelningen \"Minnesvärda Personer\" då.. ??

De andra hamnar i arkiv-förstöraren förståss...
2007-08-15

  Daniel_78 VIP
jaa :))
2007-08-15
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP