Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varje morgon en prestation

Varje morgon gör jag ormmänniskotricket, och lyckas...

Jag lägger benen bakom nacken, huvet i skrevet, och så pressar jag in mig i en liten liten hålighet som är avsedd bara för mig.

Och det funkar, jag ryms i den här lilla plåtkistan från österlandet, och jag ryms varenda dag. Det är ett under!

Kistan är ju vacker, så man ska inte klaga. Den är feminin till formen, allvarsam på något vis, avger bara en alldeles liten doft av unkenhet.

Nåt slags handarbete i metall är det. Den är glest beströdd med små matta pärlor och över kistlocket löper ett sirligt mönster. Jag tror det är konstfärdigt utförd arabisk skrift, kanske det står \"Gud är Störst\".

Eller så står det, \"den som försöker klämma in sig i den här lilla asken måste vara en idiot\".




Övriga genrer av EsterAster
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-20 18:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

EsterAster