Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det var en härlig kväll...


grottljus



jag hittade en stengrotta full
av trä golv bord å stolar
bardisk och glas - flaskor i mängder
kopparkäril destillatorer

ljus

mängder av skuggor och sten


i en annan tid
då själar stod tätt invid
frågande

"Får jag lov?"


och våra steg närmare betydde något


se där dansade mina gamla ben
när kroppen fylld av sång
ur hjärtats trakt
som munspelets toner ljöd
med all den makt
jag ur lust till lek och skratt bragt fram
denna fullmånenatt

i en fjär och stilla hamn
där andar mötas till dans
ett silverskimmer över havet
och dina ögons varma glöd

här möts händer
denna första gång
och mjuka är stegen
ävenså min sång

det trampar taktfasta nakna fötter
över trägolvs svikt och damm
det lämnas århundradens spår
så nära i din famn

väntar vila huvudbry och rosiga kinder







Fri vers av Tobias Hedlund
Läst 661 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-26 11:59



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
tack tobias.
2007-08-26

  Bubamara - Maria Zakrisson
sagolikt. nästintill -vadvardetsomhände-likt
2007-08-26

  Shininkagemusha
Jag hade gärna sett den grottan.
2007-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund