Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mycket har jag upplevt och mera finns innan jag lägger näsan i vädret


Livet är härligt

Livet är mestadels helt ok,
lagom lycka... lagom besvikelse...

För,
varje avgrund - varje pöl av kvicksand
har jag lyckats fylla igen - kravla mej ur...
...lyckats hitta glädjen igen.

Vem,
utom jag,
vet hur många gropar jag kravlat mej ur
under mitt sökande efter lycka?
-- bara jag --

Vem,
utom jag,
vet hur hopplöst förtvivlad
bottenlöst lycklig jag varit?
-- bara jag --

Det,
lidandet och glädjen, har gjort mej stark -
Tror fortfarande på att hitta lyckan
men är stark nog att veta,
att,
om jag ej hittar denna chimär som kallas kärlek,
att,
om jag måste leva ensam
är jag ändock lycklig
för
jag har levat och
-- LIVET ÄR HÄRLIGT --





Övriga genrer av GunBritt
Läst 436 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-13 17:07



Bookmark and Share


  stella
En variation på Tomas Tranströmers Årsringar. Vackert!
2010-06-28
  > Nästa text
< Föregående

GunBritt
GunBritt