Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven och gjord av \"Kiwi\" Född 1994


Falla

Att falla
Att falla
Då dragningskraften
kalla
Orkar inte stå
emot
inte ens under
hot
Trött
och nästan
Dött
Men lever
kvar
tills marken
vidtar

Vaknar upp
från en dröm
olycklig och
vag
Som om
det vore ett
evigt
slag
Allt försvann
tillochmed
en
vän
Men det
hade jag
liksom

känn

Våren falla djupt
i sömn
Hösten vakna upp
i liv

Genom skogar
Gonom berg
med
ett
jättekliv




Fri vers av Kiwi
Läst 298 gånger
Publicerad 2007-09-20 08:53



Bookmark and Share


  Scar
Nu fick du mig på fall...
Really good =)
2007-09-29

  Ulf Lagerholm
Texten handlar ju delvis om att falla. Enligt
min uppfattning förstärks själva innhållet i
dikten utav den branta radbrytningen.
I en annan typ av text skulle nog denna
teknik försvåra läsningen.

Jag använder själv ganska ofta brant
radfall, men är lite på väg bort ifrån
det. Anv. det iallafall inte per automatik.

Tack för en stunds underhållning Kiwi
2007-09-20

    Bodil Sandberg
Tycker enormt mycket om den här rimflytande dikten i fallandets anda...det känns som om fallandet här betyder\"läkningen\"...mot det som komma skall!!!
2007-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Kiwi