Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kam

jag är under 18 år
alltså tillräckligt oansvarig
& inkompetent för att inte få
sitta i en kassa & säga hej
dra varor på ett rullband
& sedan ta betalt med
ett trevligt leende på läpparna
för några extra kronor i timmen

(klaga sedan på
att vi vill låna pengar)

jag är 16 år
jag kör moped
med andra ord
är jag en liten ungjävel
som inte kan trafikreglerna
& är helt oberoende av
när ni kunniga vuxna
svänger ut ur korsningen
utan en tanke på hur nära jag
är på att åka rakt in i er
men herregud, det gör väl inget?
det blir ju ändå mitt fel
för jag vet inte vad siffrorna
på den runda, rödgula skylten betyder

(gör helst så när det spöregnar
så jag blir tvungen att tvärnita
sladda, snurra & ramla av mopeden
& bryta armen)

jag är under 18 år
däräv en av 'dagens ungdomar'
som ni så gärna suckar över & klagar på
för jag röker, skolkar, super mig redlöst full
& knullar med tio personer varje helg

(ja, eller hur var det nu?)

jag är 16 år
född på internets tid
men jag får inte använda
VISA-kort för att beställa
varor över internet
för jag inte tillräckligt
smart nog för att fylla i
mitt egna namn
& personnummer
på CDON.com

(det krävs ju en otrolig
hög IQ, eller förlåt, ÅLDER
för att förstå att man inte
ska lämna ut sina kontouppgifter
lite hur som helst sådär)

jag är under 18 år
& när jag säger att jag inte mår bra
får jag er att le &
lägga huvudet på sned & säga
'det är bara en period du går igenom'
sen tar jag livet av mig

(observera att jag skär
mig varje kväll innan jag
gråter mig till söms också)

jag är 16 år
& så jävla trött på att
mina tankar
mitt kunnande
mina känslor
min personlighet
HELA JAG
mäts med hjälp av
mitt personnummer

jag säger dra åt helvete.




Övriga genrer av ms. r ghazale
Läst 511 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-09-29 02:22



Bookmark and Share


    Delethee
Hah, sanningen rakt upp i ansiktet. Gillar det där med ålder och iq.
2007-11-17

    vilgot hellros
sant
2007-10-17

  Ummm~oh~yeah
Vill du gifta dig med mig? För jag tror bannemig det skulle bli ett bra äktenskap ^^
2007-10-09

  Junibarn
Shit vad härlig! Bästa idag. :)
Bokmärke!
2007-09-29

    undefined
Grymt bra, ilska! Det är verkligen exakt så där! Speciellt stycket du beskrev hur de vuxna säger \" det är bara en period du går igenom\". Fullträff!
2007-09-29

    EnVajandeTräd
mm, far så långt i helvete att det inte finns någon väg tillbaka.
2007-09-29

    illvette
jag känner verkligen igen dina ord, din frustration. Speciellt stycket med \"& när jag säger att jag inte mår bra
får jag er att le\"
Tycker mycket om slutraden och titeln där kampen mot allt kommer fram.
2007-09-29
  > Nästa text
< Föregående

ms. r ghazale
ms. r ghazale