Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En mörk vätska kan vara en längtan bort från vardagen in i ett mörker jag inte är så säker på att jag vill lämna bara för att morgonen många timmar senare lockar med ett tilltagande ljus


Ibland är hennes kärlek till mig blott ett rum fullt av minnen





Först var det ett glas
av någon mörk ogenomskinlig vätska

sedan jag sett ut genom
ett öppet fönster

såg jag att glaset inte alls var ett glas
utan en tekopp

det jag tagit för en mörk vätska
var blott mörkblå emalj
som i det dova ljuset förefallit vara

sedan slog det mig
att ibland är rummet inte ett rum
utan en känsla av att vara




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-09-30 18:53



Bookmark and Share


  Catrin
Sista stycket är lysande och står i en klass för sig...
2007-09-30

  Agnes B* Lörinczi
jag tycker om hur dikten framskrider från en perception till en annan av en och samma ting,
skapar spänning, bringer ngt nytt, du vecklar ut sanningen långsamt, som när man klär av en kvinna/man
mumms
2007-09-30

  Lena Renman
Hej, ja, preceptionen är inte fri utan påverkas av tidigare intryck...
Skönheten finns i den betraktandes ögon och vi ser alla bara det vi ser...
Lena
2007-09-30

  Gunwale VIP
Strålande!
Tänk vad ett öppet fönster kan göra!
2007-09-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP