Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en kortnovell för alla er som har svårt att läsa långa stycken på skärmen och önskar att texterna kunde vara litet kortare


Tre önskningar










Britta, Per och Sandra sitter på ett litet utecafé i solens sken. Plötsligt utbrister Britta
-Om vi var och en fick en önskan om hur vår dator skulle fungera, så önskar jag att min dator var vattentät så att jag skulle kunna ligga och surfa i badet och på en luftmadrass i poolen.
Då sade Per
-Om jag fick önska mig en dator, så skulle den spela in mina drömmar varje gång jag drömde, oavsett om jag sov eller var vaken. Den skulle spela in allt i färg, med ljud och så, även dofter skulle den filmen innehålla.
-Om min önskan gick in så skulle min dator vara uppkopplad till något spelbolag och per automatik alltid få spelbolaget att tro att jag hade spelat och betalat för de spel som gick med vinst. Vinsterna och spelen skulle hela tiden variera på ett sådant slumpartat sätt att ingen skulle kunna misstänka att jag var där och åkte snålskjuts, sade Sandra.
Då kom det en tjej som var servitris och sade till dem
-Om jag fick en önskan uppfylld så skulle alla mina kunder ge mig en femkrona för varje gång som jag fick höra dem sitta och önska sig någonting.
-Hur menar du då, sade Britta.
-Jo, när solen skiner som nu så finns det de som önskar sig att det skulle regna snart, fast helst bara på nätterna. Andra önskar att molnen skall försvinna och släppa fram litet sol. Oavsett väder eller vilken situation de befinner sig i så sitter folk och önskar sig att någonting vore annorlunda. Det verkar som att just en sorts missnöje med livet eller i alla fall delar av ens liv är det som folk pratar om mest. Tänk om de kunde tänka sig att göra någonting för sina medmänniskor ibland istället för att jämt sitta och önska sig en annorlunda värld bara just för sig själva. Ta och gör något istället för att bara sitta på häcken och drömma ljuva drömmar. Vad jobbar ni med för resten?
-Vi är biståndsarbetare som är hemma över sommaren, tre fjärdedelar av året är vi i olika länder och hjälper folk med livets nödtorft.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-22 21:38



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Lövli, snyggt svid!
2007-10-22

    Cronopio
Fan vad synd att inte servitrisen vann!
2007-10-22

  katt.inc
Så kan det vara när man försöker knäppa folk på näsan. Tack för underhållningen.
2007-10-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP