Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man säger att det enda som är gratis är kärlek...


Kärlek kostar pengar!

Du ville ha kärlek, det är gratis
Men vad du inte tänk på är att kärlek behöver tid
Tid är pengar
Pengar gör dig inte lycklig
Lycklig blir du bara om du har kärlek omkring dig
Du vill bli lycklig kostnadsfritt.

Att något är gratis är lika vanligt som att de fysiska lagarna gäller i alla svarta hål
Och ett svart hål finns innanför revbenen på dig,
när du söker efter ett hjärta på mellandags rean.
Men på rean finns bara sånt som ingen vill ha,
så du hittar inget hjärta att älska, så du får gå hem med dina pengar igen.
Olycklig, för det är det du blir av pengar.

Du hyr en film om känslor och tar vägen förbi Statoil,
köper en chipspåse, 1,5 liter cola, kondomer för att alla som tittar i din korg
ska tro att du är på väg mot en mysig hemmakväll med älsklingen.
Men vad fan vet dom om riktig kärlek egentligen?

Pengar ger ingen lycka, men det gör kärlek.
Men för att kunna älska helhjärtat och fulländat
måste man finnas, för att finnas måste man leva,
för att leva måste man äta – äta kostar pengar!

För att få pengar måste du jobba,
för att få ett jobb måste du plugga,
för att plugga måste du sluta leva,
och då måste du heller inte äta.

Summering;
du äter inte, du lever inte, du har pengar,
pengar spelar ingen roll för du vill ha kärlek,
kärlek är gratis men tar tid, tid är pengar,
pengar har du – so what’s the problem?

Du ville ha kärlek, ja så var det!
Kostnadsfri, villkorslös, ohämmad kärlek,
kräver tid, tid är pengar,
så visst fan kostar kärlek pengar!




Fri vers av Kim S.
Läst 673 gånger
Publicerad 2005-04-30 13:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim S.
Kim S.