Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tveksam defaitism

Dina vägar har tagit slut nu
Alla går mot samma riktning
Ingen ser dig som en unik
Din vidriga melankoli
Nu mera en slentrian
Dem som länge avskytt
Och dem som försvann
Är numera din sida trogen

Längre vägar existerar
Men fantasin tillåter dig ej
Egentligen vet du om allt
En väg är enkel att gå
Färdas rakt och konkret
Ingen broms lider
Länge leve full hastighet
Men du var alltid för feg

Allting gör dig ont
Varje sekund smärtar ju
Rädslan är delad
Ett spår av vägar
Ett annat leder ingenstans
Stå kvar vid skymning
Men spring vid mörker
Du hinner aldrig fram

Din hand är svag
Kroppen illa förtärd
Ligger stilla utan ork
Men ditt hjärta känns
Det lever ännu kvar
Aldrig mera brista
Våra händer hålla
Utan tanke om smärta

Du vet vem du är
Existens vid var sekund
Alla har bevakat
Levt försiktigt bredvid
Ängslan för bristning
Fruktan för förfall
Du har alltid levt
Ihop med våra sprickor




Fri vers av Joakim Sjöstrand
Läst 282 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-27 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim Sjöstrand
Joakim Sjöstrand