Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus sista frestelse

I den blåa betongen

sitter ett avtryck

från den trettonde gästen

 

Geigermätaren

knastrar hemtrevligt

i takt till radonets sånger

 

Primtalens gåta

primaternas trauma

stroboskopen

programmerar hjärnorna

virus

som aldrig kan botas

 

den genetiska koden

bryter samman

till ett olösligt pussel

av meningslösa bitar

 

Trots alla frågor

är ändå en sak säker

om det finns främmande intelligenser

ska jag bjuda på kaffe

när de sprider

sin omänskliga visdom

 

 




Fri vers av Linton
Läst 641 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-11-04 21:08



Bookmark and Share


    Rolf Leijonmarck
Ja,det är den, men vad Jesus har med saken och göra förstår jag inte. Osammanhängande delvis. Jobba mer. Men egentligen vill jag kommentera " hur man kommenterar" raderna.
Återigen ja! Många behöver seriös kritik. Så här brukar man säga: de som kan ta goda råd behöver det inte, men de som behöver det kan inte ta det. En del poeter har ingen som helst självkritik, och skriver sina alster som det verkar på 5 minuter.
Då kan de heller inte lära sig något. DE flesta måste lägga ner mycket tid om det ska vara läsvärt. Jag vill inte publicera något jag inte lagt ner tid och jobb på. Förmodligen lär inte heller skolorna ut någonting om det hantversmässiga i att skriva t ex dikter. Alltså vet de flesta unga människor idag ínte vad som är kvalite. Att lära sig lite om versmeter skulle nog inte skada. Många rimmar också som en påse nötter. Själv är jag 54 år.
Jag säger inte att jag är en jättebra poet, men jag lägger i alla fall manken till. Vad är det för mening med 19 sidor som en del har, och det mesta är oläsbart. Ja, jag bjuder gärna på om det låter elitistiskt. Men naturligtvis måste man förstå att det flesta är unga - och det finns pärlor. Du kan ju läsa något av mina dikter och kommentera det om du vill. ( Tuvstarr har rätt dåliga rim )
2008-10-05

  asplausibelt
Wow! Såna ord skulle man ju önska att man fick in i sina små alster. Gillar de två första verserna bäst, de är verkligen små konstverk. Gillar inte riktigt sista, men det kan vi leva med. Resten är skön katastrofromantik, och det sitter aldrig fel...
2007-11-05

  Sanningsägaren VIP
jag har aldrig heller
gillat jansson....
eller s
men dina ord gillar jag
mycket
AMEN
2007-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Linton