Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns det dikter att skriva

Finns det dikter att skriva
när poeterna gått in i
sin tystnad


som … ja, vad menar jag …
... Diktonius, ... Tranströmer
om de som lyssnat
till ugglors vingslag
om de som sett …
som sett … -

Vad finns kvar hos de tysta
när de står vid sin avgrund
fylld av gnistrande galaxer
och snart skall höja armarna
och flyga

Hur kan vintergatorna blänka
utan rymdens mörker?

är kanske deras fråga
som flyger som en tanke
en radiosignal
som sprider sig över avgrunden
till alla världar där lyssnande väsen
uppmärksamt tar till sig Ordet
Och alla ställer frågan
i en spindelväv av signaler
som vävts om Tystnadens avgrund
ända ner till Jorden

och slutligen – en natt –
är himlen glänsande vit
Mörkret rinner bort
i sina råtthål
och för alltid välsignade
sveps vi i en mantel
av evigt vitt




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-27 09:30



Bookmark and Share


    papillon
Du har just skrivit en sådan dikt...
/i en spindelväv av signaler
som vävts om Tystnadens avgrund/ -
vilken bild!!
Texten mottages med tacksamhet!
2007-12-27

  thyra
När tystnaden sänker sig, tror jag att frågorna får svar. Din dikt har ett stort djup och lämnar vackra tankar till mig. Fint!
2007-12-27

  Jessica Ebbesson
Får sälla mig till föregående kommentar. Intresseväckande tankegångar..
2007-12-27

  Vind
Existensiella frågor, varsamt sirade. Sån poesi som väcker tankar. Tredje och fjärde styckena är bara så bra!
2007-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP