Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
texten är riktad mot två personer


det föds en ny barbie varje dag


men vad gör vi åt det
jo, vi målar svart kajal
runt ögonen
gärna flera varv så
tårarna som pressas
fram av påhittade anledningar
får kinderna att dra till sig
uppmärksamhet,
för svarta streck
av rinnande smink
lägger alla märke till
det vet alla
det är just därför
vi gör det

om tårarna vägrar komma
gräver vi i kylskåpet
efter en lök eller två
tar fram kökskniven
som många gånger förr har
varit en vän genom svåra tider
vi skär löken i bitar
och kan inte låta bli
att träffa handleden
lite då och då
vi låter tårarna
komma även fast
dom hade ledigt idag
vi måste synas
vi är ju beroende

nu har sminket stelnat
perfekta streck
längst kinderna
vi drar ner till stan
där hela gänget är samlat
berättar om morsan
som druckit för mycket i helgen
(hon som egentligen bara tagit
ett vinglas till maten
)
och om farsan som skrikit och gett
morsan en smäll på käften
(när han egentligen hade pratat med lugn röst
och viskat att han älskade henne
)

okej, vi kanske inte är barbiedockor

vi är värre än så









Övriga genrer av söötsnö
Läst 542 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-11-24 20:07



Bookmark and Share


  Xjy
Intressant synpunkter av Germaine Greer om det hypervanliga att kvinnliga konstnärer speglar sig själva, exhibitionism etc i The Guardian:

http://arts.guardian.co.uk/art/visualart/story/0,,2248065,00.html

Synd att läsarnas kommentarer verkar ha försvunnit...

2008-01-30

    Morbide
det här är samhället idag. tack för den är texten som beskriver hur det är (nästan över allt) skitbra tjejen!
2007-12-18

  JenPen
HEJ STÄMMER !
HEJ DU ÄR FETT BRA !
2007-12-14

    ingvar VIP
Det är inte lätt att leva! Men Du skriver väldigt bra, hur som!
2007-12-05

  sockerspöket
jag håller med nedanstående och ändå blir jag lite arg... för det finns ju de som faktiskt Har det jävligt och som faktiskt Mår dåligt och skär sig pga det..eller sminkar sig svart för att det är en del av stilen..

Men, alla tycker vi olika :) sjukt bra skrivet!
2007-11-25

  Amina
sing hallelujahm aa, dt talar för sig självten. aa. shit mannen, du är guden ju
2007-11-25

  TheMaskedMisery
Så himla bra! det är verkligen sant
2007-11-24
  > Nästa text
< Föregående

söötsnö