Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Håll käften glädjeflickor

Samhällets horor, samhällets tjänsteflickor
Samhällets sexslavar, samhällets utnyttjade

Det är fortfarande ni som ska vara söta
Det är fortfarande ni som våldtas
Det är fortfarande ni som misshandlas
Det är fortfarande ni som föder nya liv

Det är fortfarande ingen som vill se er betalda
Det är fortfarande ingen som vill se er stipulera
Det är fortfarande ingen som vill se er bedöma
Det är fortfarande ingen som vill se er kommendera
Det är fortfarande ingen som vill se er argumentera

Ni ska bara sära på benen och hålla käften
Laga maten som ska serveras och hålla käften
Glädjas åt era tillgjorda rättigheter och hålla käften
Följa alla våra upplagda ideal och hålla käften
Vara ögongodis åt samhället och enbart hålla käften

Det är fan inte ni som bestämmer här
Men vissa accepterar
Ja till och med kritiserar feministiska vindar
Befängt att ens behöva lägga energi jämvikt
När ni inte orkar mer än att rycka på axlarna längre

Men..

Ni som kämpade fram rösten
Ni som skapade rättigheter
Ni som fick börja arbeta
Ni som fick mannen att bli förälder
Finns ni eldsjälar kvar?
Vart tog glöden vägen?
Kampen är inte över
Armera er och höj rösten åter




Fri vers av Joakim Sjöstrand
Läst 322 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-04 15:27



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
en applåd
2007-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Joakim Sjöstrand
Joakim Sjöstrand