Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fegheten är avskyvärd.


DEN TYSTA MAJORITETEN



vissa gör inget väsen av sig
andra står alltid i fokus
nån sticker alltid upp ur myllan
som en nyutslagen krokus
det finns de som har nåt att säga
andra bara håller med
några sticker ut sina hakor
annat folk vill vara ifred

har du hört om den tysta majoriteten
där var och en är så modest
de som hellre sitter fast i smeten
än höjer sin röst i protest?
man vill inte ens knyta näven i fickan
för grannen kan se att det putar ut
det finns alltid några stövlar att slicka
och såna som myrdal borde veta hut

stolt är den
som står upp för det han tror på
som står kvar hur än vindarna blåser
trygg är den som låter det bero på
tro på Gud
tro som inte bara är poser

låt hundra blommor blomma
det är rätt att göra uppror

LARZ GUSTAFSSON 970825




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-13 18:41



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag vill betona "haft".
I dag tar jag totalt avstånd från politik och vägrar att rösta.
Tack för din kommentar!

2014-05-24

    Askanden
Av språkbruk att döma har du haft socialistiska sympatier. Rätt?:)


"man vill inte ens knyta näven i fickan
för grannen kan se att det putar ut"
+
Fel att tiga still och sitta stilla i båten, väl vetande om att felaktighter pågår.
Men definitionen av dåliga varierar, likaså mod och benägenheten att upplåta av sin tid/energi.
2014-05-24

  aol
känner att du säger en otäck sanning som svider i folksjälen
2007-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP