Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt kan inte åstadkommas vid skrivbord och pulpeter.


ETT FÖNSTER MOT GATAN


i teorin är allt bekvämt
där störs man ej av nåt extremt
man styr och ställer som man vill
man drar ifrån och lägger till
gardinerna är fördragna
man slipper se de utslagna
det är ett syrefattigt liv
så suggererat positivt

en kärlekssommar är förbi
och blommorna har gjort sorti
vart tog de vägen?
vad vet jag...?
vet bara vad vi har i dag
i dag, just nu är vad vi har
så öppna fönstret fast det drar
det unkna måste vädras ut
för ingenting är som förut

ett fönster mot gatan
ett fönster på glänt
så att man får veta
allt det som har hänt
ett fönster mot kylan
som släpper in luft
jag möter klimatet
trots att det är tufft

man har studerat, trott och tänkt
men ändå hållit fönstret stängt
man tyckte vädret var för strängt
när istid härskar oinskränkt
och därav hypoteserna
som passar bra till teserna
ett vanskött träd bär lite frukt
allt blir en skrivmaskinsprodukt

LARZ GUSTAFSSON




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-14 18:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP