Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
The times they are a-changin\'...


FÖRÄNDRINGENS TID



det var jag och en kille från furuvik
vi hade stödundervisning i gymnastik
jag var engagerad i politik
ägnade mig åt samhällskritik
högstadieåren kom och gick
med ABBA och Harpo och solsken i blick
folk for iväg åt olika håll
med bil, båt och flyg och rock\' n\' roll


uppbrott på uppbrott
metamorfos
kom, vackra gryning
havsvindar, blås
misstag och framgång
kamp eller frid
tron är min styrka
i förändringens tid



det var året som uggla sjöng var vår tid
något nytt bröt fram och dess ström var strid
tonen nådde hjärtat så småningom
det var gatans revolution som kom
alla släpptes fram och ingen kände skam
det var droppen uti alla ankors damm
mitt i kungadömet fanns en anarki
en oas för den som ville slå sig fri



landet översvämmades av nya band
denna gnista hade tänt en präriebrand
men på soluppgång följer solnedgång
hur kan alla fåglar sjunga samma sång?
men nu står vi här, det är allt vi kan
och vi brinner för er, brinner för varann
nya sånger ska bära vår längtan ut
till en omvärld som trodde att allt var slut


LARZ GUSTAFSSON mars/april 2006












Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-15 20:05



Bookmark and Share


    tramp
en gungande text med i vissa fall lysande avsnitt...gillade...

\"kom, vackra gryning
havsvindar, blås\"

snyggt !
2007-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP