Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idealismen är sällsynt i dag och där den finns är den ofta missriktad och felkanaliserad. Som den var i mitt förflutna, t ex...


ENGAGEMANG



det finns eld ifrån himlen
och främmande eld
resultatet blir aldrig detsamma
om jag vandrar i vimlet
som himmelsk rebell
låter motelden Gud tänt få flamma
den som brinner för sanning
och mot korruption
och som brinner mot allt det förljugna
kommer du ut ur kylan som djupfryst din själ
alla bjudna är uppriktigt sugna



det var sjövilda nätter
en del sturm und drang
men det fanns alltid
ett engagemang
oavsett begåvning eller talang
handlade det om ett engagemang
skilda tidsepoker
och sammanhang
men ständigt detta brinnande
engagemang



landet lagom
där röster som höjs är så få
de är undantag mera än regel
där når drömmens fregatt
ytterst sällan sin hamn
där får sjömannen reva sitt segel
för att frihetens vind ska få blåsa igen
krävs ett engagemang från vår sida
vi som vunnits av Gud
som vill vara vår vän
av en kärlek som är redo att lida


LARZ GUSTAFSSON
december 2007




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-15 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP