Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
The gates of...


HÄR KOMMER ORIENTEN IGEN


östern lockar med sin skönhet och glans
östern pockar med sin eldiga dans
orienten med dess ljuva mystik
rådjursögon säger: het romantik
här kommer orienten igen
och alla drömmar jag har om den
här kommer orienten igen
ett shangri la för drömmande män

låt mig få krama dig
vasco da gama dig
göra en upptäcktsresa
på din ocean
jag hör dig jama: \"nej!\"
det kan förlama mig
fast jag vid detta laget borde blivit van

ta mig ut på de öppna fälten
där det är lättare att andas
befria mig från säkerhetsbälten
låt mig se nya morgnar randas
ta mig dit där man spränger bojor
där bekymren minimeras
låt mig fly ifrån trista nojor
låt mig hänförd fascineras

det finns sånt som gör
att jag fryser i augustihettan
som förstärker den gamla
känslan av före detta
det finns sånt som inte
tinas av solens strålar
och en hotbild fylld av fasa
som den onde målar

det finns alldeles för många hinder
mellan mig och persikokinder
förbjudna drömmar saknar kraft att bära
och vissa läxor är så svåra att lära
djupt inom mig finns det nånting som blöder
under din slöja finns ett hjärta som glöder

LARZ GUSTAFSSON, augusti 2003




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 342 gånger
Publicerad 2007-12-20 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP