Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jo, originaltexten skrevs faktiskt med rött.


JAG SKRIVER MED RÖTT


jag skriver med rött
för så ser jag på livet
när surt blir till sött
hävdar vi vad som står skrivet
jag skriver med rött
det är blodet i min penna
det är inte jordgubbssaft
rödvin eller henna

jag skriver med rött
och med ord som attackerar
jag känner mig trött
på att det ska spekuleras
med våra pensioner
som vi har förtjänat
och alla miljoner
som går åt till renat

jag skriver för livet
lever för att skriva
om somliga vibbar
blir för negativa
beror det på livet
i landet som jag skildrar
av folkhemmets trygghet
resterar knappt en spillra

jag skriver med rött
så att folk ska reagera
vårt folk är för slött
vill inte protestera
det måste chockeras
riktigt provoceras
jag skriver med rött
och jag vet att vi är flera

jag skriver med rött
det är färgfilm i projektorn
en dokumentär
om den offentliga sektorn
vi sitter och ser
hur vår välfärd demonteras
hur de som har mer
alltid girigt profiterar

jag skriver med rött
det är uppror men försoning
jag skriver med rött
mot konformism och kloning
jag skriver med rött
för det underbart unika
jag skriver med rött
om en nåd som ej kan svika

LARZ GUSTAFSSON 010706




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-20 15:34



Bookmark and Share


    Issand.
det är nog bra att srkiva med rött då .
2007-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP