Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första gången jag hörde den var på svenska. Fiendens Musik spelade nämligen in en svensk version. En god vän, Håkan Ahlström, känd från bl a Traste Lindéns Kvintett (frid över hans minne) sade: Du, jag tror du skulle gilla originalet. Så jag drog iväg oc


PASSAGERAREN

(\"The Passenger\", Iggy Pop)

en passagerare
jag åker i din bil
vi åker genom city i kväll
vi ser kjell hell på väg till kalhäll
på plattan spelar robert rebell
i radion sjunger körberg brel

en passagerare
bakom stål och glas
jag tittar genom rutan så matt
ser hur stjärnorna lyser i natt
och himmelen är sammetsblå
men vi ser strimmor av rosa ändå
allt är så skönt att titta på
vi sjunger:
la la la la la la la la...


jag sitter i din bil
en passagerare
vi åker genom centrum i natt
ser nattflanörer som rullar hatt
ser stjärnor i det sammetsblå
och det är oss de lyser på
och allt har skapats för oss två

en passagerare
som bara åker med
en passagerare
så mycket att se
han tittar genom rutan
vad ser han där?
jo, himlen som är sammetsblå
stjärnor som glimmar för oss två
en färgglad flykt ifrån det grå
och oceaner av neon
och alltihop blev till för dig och mig
det blev faktiskt till för dig och mig
för det tillhör bara dig och mig
så låt oss kolla vad som tillhör mig
och sjunga:
la la la...

en passagerare
han färdas i kväll
betraktar bakom rutans glas
hans ögon fylls av pur extas
han ser allt det han vet är hans
han ser den djupblå sammetsskyn
en stad som sover
vilken syn!
och stjärnorna som syns i kväll
alltihop är ditt och mitt
ja, alltihop är ditt och mitt
så låt oss bara åka, färdas, fly!
och givetvis sjunga:
la la la...


LARZ GUSTAFSSON 061009 Iggy Pop/James Gardner






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-31 19:06



Bookmark and Share


  Neal
Passenger är ju en kanon låt av Iggy!
2008-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP